Kako konvertirati Word dokument u PDF — A kako...?
A kako...?: Kako konvertirati Word dokument u PDF

Kako konvertirati Word dokument u PDF

 

Izvor: eHow Contributor

clip_image002

Jednostavno je, vjerujte mi!

Microsoft Word je često korišteni tekstualni procesor. Adobeov PDF format je među-platformski format za distribuciju dokumenata. Iako verzije Worda od 2007 nadalje imaju opciju „Spremi kao PDF“ kojom možete stvoriti PDF dokument iz Worda, starijim verzijama Worda ova funkcija nedostaje. Ali zato možete koristiti Googleov Čitač Dokumenata (Document Reader) da konvertirati vašu Word datoteku u PDF.

Što vam he potrebno

Microsoft Word 2000 ili noviji

Google korisnički račun

1

U Wordu 2010, PDF konverzija je već ugrađena u program. Da bi ste ju koristili, trebate u „File“ (Datoteka) izborniku odabrati „Save As“ (Spremi kao) opciju. U „File Name“ (Ime datoteke) kućici, utipkajte odgovarajući naziv. U „Save as type“ listi, odaberite „PDF (*.pdf)“. Kliknite „Save“ da spremite datoteku u PDF formatu.

U Wordu 2007, možete spremiti vaš Word dokument kao PDF. Prije toga, morate preuzeti i instalirati besplatni Office dodatak sa Microsoftovog centra za preuzimanje (eng. Microsoft Download Center). Adresa je: microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=7

U starijim verzijama Worda, postupak je sljedeći.

2

Ako već niste, napravite Google korisnički račun posjetom Google Računa (eng. Google Accounts) na sljedećoj adresi: google.com/accounts/NewAccount.

Prijavite se u vaš Google račun, te idite do sekcije Dokumenti (eng. Documents) na adresi: docs.google.com/#all.

3

Klinite „Upload“ i zatim „Browse“. Pronađite vaš Word dokument i odaberite „Open“. Zatim kliknite „Upload File“. Vaš dokument će se sada otvoriti u Google Docs web aplikaciji.

4

Iz „File“ izbornika, odaberite „Download File as“ i zatim „PDF“.

5

Spremite datoteku na neko mjesto gdje ćete ju lako pronaći. Vaša PDF datoteka je spremna i sve poveznice u originalnom dokumentu će raditi.

Preveo: Kowalski

(Ako imate slike za korak po korak, zahvalni smo ako ih pošaljete na akakoblog@gmail.com . Hvala)