Kako izgubiti na težini — A kako...?
A kako...?: Kako izgubiti na težini

Kako izgubiti na težini

 

Izvor: eHow

clip_image001

Pronaći učinkoviti način gubljenja na težini može biti izazov mnogim ljudima, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je put do gubitka kilograma različit za svaku osobu. Naravno, neki uvijek prisutni čimbenici uključuju ispravnu dijetu i tijelovježbu, što ne samo da pomaže u mršavljenju, već i održava tijelo zdravim. Naravno, sve ovo ste čuli i prije – izazov je u tome kako provesti plan u djelo. Mnogi su smršavili držeći se ovih jednostavnih savjeta, pa možete i vi.

Što vam je potrebno

Zdrave namirnice

Časopisi o hrani i tijelovježbi

Kuharice zdrave hrane

1

Postavite si skromne, realistične ciljeve. Ako trebate izgubiti puno kilograma, smršavite najprije 2,5 kg. Opustite se, i zatim krenite skidati sljedećih 2,5 kg.

2

Krenite na redoviti program tijelovježbe i držite ga se.

3

„Ugurajte“ dodatnu tijelovježbu uz vaš redoviti program. Parkirajte na daljem kraju parkirališta i hodajte; idite stubama umjesto dizalima.

4

clip_image003

Zdrave namirnice važan su sastojak mršavljenja.

Jedite zdrave masnoće iz orašastih plodova, sjemenki i maslinova ulja, te namirnice bogate vlaknima kao što su povrtne salate i tjestenine od cjelovitog zrna.

5

clip_image005

Odaberite hranu koju volite. Naučite pripremati zdrave, nisko-kalorijske obroke koji su ukusni uz pomoć kuharica zdrave hrane i novih recepata. Zdrava prehrana ne znači i dosadna prehrana.

6

Jedite u manjim, ali čestim porcijama. Na taj način tijelo počinje ubrzavati metabolizam, te brže sagorijeva masnoće. Također, mini-obroci mogu spriječiti prejedanje.

7

Planirajte unaprijed. Neka vam hladnjak bude pun zdravih namirnica, čime ćete smanjiti mogućnost uzimanja visoko-kalorijskog i masnoćama krcatog junk fooda.

8

Odredite vaše vrijeme obroka i pobrinite sa da imate mnogo zdrave hrane na raspolaganju kada ogladnite.

9

clip_image007

Vodite dnevnik o hrani. To će vam pomoći da točno odredite gdje možete poboljšati vašu dijetu.

Preveo: Kowalski

(Ako imate slike za korak po korak, zahvalni smo ako ih pošaljete na akakoblog@gmail.com . Hvala)