Kako instalirati Skype i pričati sa ljudima diljem svijeta potpuno besplatno — A kako...?
A kako...?: Kako instalirati Skype i pričati sa ljudima diljem svijeta potpuno besplatno

Kako instalirati Skype i pričati sa ljudima diljem svijeta potpuno besplatno

 

Izvor: eHow

imageSkype je program koji, kada je instaliran na računalu, omogućava da besplatno nazovete bilo koga u svijetu koristeći računalo, uz uvjet da druga osoba također ima instaliran Skype na svojemu računalu. U priručniku koji slijedi reći ćemo vam kako instalirati Skype na vaše računalo sa Windows 2000 ili XP operacijskim sustavima, te istaknuti prednosti instaliranja i korištenja Skypea.

Preuzimanje i instaliranje Skypea

1

Idite na http://skype.en.softonic.com/ stranicu i preuzimite SkypeSetup.exe.

Pritisnite ikonu download:

clip_image002

(Program se instalira u mapi Program Files u direktoriju imena Skype, koji se stvori automatski. Skype Setup ikona će se također automatski stvoriti na vašoj radnoj površini)

2

Kliknite na SkypeSetup ikonu koja je na vašoj radnoj površini. Pojaviti će se Skype Setup čarobnjak.

Pojaviti će se prozor upozorenja koji će vas upitati želite li pokrenuti (Run) ili spremiti (Save) ovu datoteku: SkypeSetup.exe. Kliknite Run.

Napomena: Još jedan upit može se pojaviti, pitajući vas da li ste sigurni da želite pokrenuti ovaj program. Opet kliknite Run.

3

Slijedite upute Skype Setup čarobnjaka i završite instalaciju Skype programa.

Na kraju instalacije, biti ćete upitani da postavite Skype korisnički račun.

4

Pojaviti će se Skype prozor, i ako prethodno niste koristili Skype, pružit će vam se opcija stvaranja Skype korisničkog računa. Vidjeti ćete poveznicu na tom prozoru koja kaže sljedeće:

"Don't have a Skype name?" („Nemate Skype ime?“)

Kliknite na ovaj link, čime ćete otvoriti još jedan „Skype – Create a New Account“ (Skype – Stvorite novi korisnički račun) prozor, gdje morate utipkati vaše puno ime i zatim Skype ime i lozinku, te ponovljenu lozinku, u predviđenim poljima na prozoru.

Napomena: Zapišite Skype ime i lozinku jer će vam biti potrebni pri svakom pristupu Skype aplikaciji.

5

Kliknite na „Sign in“ („Prijava“) gumb.

Napomena: Nakon stvaranja vašeg novog Skype korisničkog računa prvi puta, sljedeći puta kada otvorite Skype, vaše Skype ime će se automatski pojaviti u za to predviđenom polju. Sve što trebate učiniti je utipkati vašu Skype lozinku i kliknuti „Sign in“ gumb.

6

Slijedite instrukcije u „Getting Started“ („Kako započeti“) vodiču gdje piše na koji način dodati kontakt, koristeći „Add contact“ („Dodaj kontakt“) gumb; testirajte vaše slušalice i mikrofon koristeći „Skype Test Call Feature“ („Skype test poziv“); da bi ste postavili konferncijski poziv sa prijateljem ili kolegom; i da bi ste istražili sve ostale mogućnosti Skypea.

7

Jednom kada ste instalirali Skype program, možete otvoriti Skype aplikaciju na dva načina.

Kliknite na Skype ikonu na vašoj radnoj površini, ili kliknite duplo na „x“ ikonu u vašoj sistemskoj traci da pokrenete Skype bilo kada.

Upozorenje: Jednom kada se pojavi Skype prozor, „x“ ikona se promjeni u zelenu kvačicu koja pokazuje da je Skype aplikacija trenutno pokrenuta na vašem računalu. Vraća se opet u „x“ kada ste ste odjavili („Sign out“) iz Skypea i kada se Skype više ne pokreće na vašem računalu.

Preveo: Kowalski

(Ako imate slike za korak po korak, zahvalni smo ako ih pošaljete na akakoblog@gmail.com . Hvala)