Kako stvoriti forum za vlastitu stranicu — A kako...?
A kako...?: Kako stvoriti forum za vlastitu stranicu

Kako stvoriti forum za vlastitu stranicu

 

Izvor: Michael Dance, eHow

Online forum je odličan alat za stvaranje zajednice izgrađene oko vaše stranice. Danas na Internetu postoji mnogo forumskog softwarea, kao što je vBulletin, i mnogo forumskih domaćina (hostova) poput Forumotiona ili Forumera. Forumski software otvorenog koda phpBB omogućuje „hostanje“ foruma na vašoj vlastitoj stranici – i usluga je besplatna.

1

Registrirajte domenu za vašu web stranicu u registraru domena kao što su FreeHostia ili GoDaddy.

2

Zakupite hosting paket za „hostanje“ vaše stranice online. Hosting usluge pružaju registrari domena, kao i razne druge stranice. Kupite hosting paket koji uključuje barem jednu MySQL bazu podataka.

3

Preuzmite i raspakirajte najnoviju verziju phpBB instalacijskog paketa sa službene web stranice.

4

Učitajte sve datoteke i mape koje ste upravo preuzeli na jednu javnu lokaciju na vašoj stranici (kao npr. vasastranica.com/forum).

5

Otvorite web preglednik i idite to instalacijske mape u koju ste smjestili phpBB. Ako ste sadržaj raspakirali u vasastranica.com/forum, idite na vasastranica.com/forum/install.

6

Klinite na „Install“ karticu i slijedite upute na ekranu pri instalaciji phpBB-a. Ako zapnete, možete pronaći detaljne upute u INSTALL.html i README.html datotekama koje se nalaze u mapi „docs“.

7

Pronađite i preuzmite dodatke za vaš forum i različite vizualne stilove i teme sa phpBB stranice.

8

Recite ljudima da posjete vašu stranicu i počnu pričati!

Preveo: Kowalski

(Ako imate slike za korak po korak, zahvalni smo ako ih pošaljete na akakoblog@gmail.com . Hvala)