Kako trajno izbrisati Facebook korisnički račun — A kako...?
A kako...?: Kako trajno izbrisati Facebook korisnički račun

Kako trajno izbrisati Facebook korisnički račun

 

Izvor: eHow

image

Facebook omogućuje korisnicima jednostavnu deaktivaciju njihovih korisničkih računa, ali time se ne brišu osobni podaci koje je korisnik unosio za vrijeme korištenja istog. Deaktivirani računi još uvijek su spremljeni na Facebookovim serverima, što uključuje fotografije, popise prijatelja i druge osobne podatke. Ako uistinu želite želite ostaviti Facebook i nikada se više ne vratiti, željet ćete da se vaš račun trajno izbriše. Slijedite ove korake i izbrišite svaki trag vašeg postojanja sa stranica ove socijalne mreže.

1

Izbrišite sve sa vašeg profila. Maknite svoje slike, izbrišite vaše prijatelje sa vašeg popisa prijatelja, izbrišite komentare koje ste ostavili na profilima drugih ljudi i iziđite iz svih mreža i grupa kojima ste se pridružili. Pobrinite se da spremite promjene postavki profila tako da vaša Facebook stranica izgleda prazno.

2

Pošaljite e-mail na dresu privacy@facebook.com i zamolite ih da vam trajno izbrišu račun. Pobrinite sa da date svoju e-mail adresu i napišete „Delete my account“ („Izbrišite moj Facebook račun“) kao naslov e-maila. Jasno izrazite želju da želite da vaš račun bude trajno izbrisan, a ne samo deaktiviran.

3

Pričekajte e-mail odgovor od Facebooka kojim potvrđuju vaš zahtjev za trajnim brisanjem računa. To može potrajati nekoliko dana.

4

Ako ne dobijete odgovor od Facebooka unutar tjedan dana, ponovno im pošaljite e-mail. Pošaljite mail na istu adresu kao u koraku 2, te još na support@facebook.com i info@facebook.com.

5

Pokušajte se prijaviti na vaš račun još jednom nakon što stigne Facebookov odgovor. Ako se ne možete prijaviti i ne prikaže vam se poruka o ponovnoj aktivaciji računa, znači da je vaš Facebook korisnički račun trajno izbrisan.

Preveo: Kowalski

(Ako imate slike za korak po korak, zahvalni smo ako ih pošaljete na akakoblog@gmail.com . Hvala)