Kako promjeniti startup programe u OS Windows 7 — A kako...?
A kako...?: Kako promjeniti startup programe u OS Windows 7

Kako promjeniti startup programe u OS Windows 7

 

Izvor: By Lysis, eHow 

clip_image001Sa pojavom Windows 7, Microsoft je učinio nekoliko izmjena u svom operativnom sustavu. Startup programi (programi koji se pokreću automatski pri podizanju sustava) su slični onima u prijašnjim verzijama Windowsa. Startup programi su spremljeni u specifičnoj mapi na tvrdom disku. Kada se operativni sustav pokrene, poveznice do te mape automatski pokreću zadane programe. Promjene postavki trenutnih Startup aplikacija postižu se kroz System Configuration alat.

Dodajte poveznicu u Startup mapu

clip_image003

1

Klinite na Windowsov „Start“ gumb i odaberite „All Programs“. Kliknite desnom tipkom miša na „Startup“ mapu i zatim u izborniku odaberite opciju „Open All Users“. Ova opcija otvara mapu svim korisnicima računala. Odaberite „Explore“ da otvorite mapu samo za trenutno prijavljenog korisnika.

2

Kliknite desnom tipkom miša na mapu ili datotetku koju želite pokrenuti kada se računalo pokrene. Odaberite „Copy“ opciju u izborniku.

3

Kliknite desnom tipkom miša na bilo koji prazni (bijeli) prostor u mapi „Startup“ koju ste otvorili u koraku 1. Odaberite opciju „Paste“ iz izbornika. Sljedeći puta pri pokretanju računala pokrenuti će se i odabrani program.

Izmjenite trenutne Startup programe

clip_image005

1

Kliknite na Windowsov „Start“ gumb, idite na Run... i upišite „msconfig“. Pritisnite Enter. Otvoriti će se System Configuration konzola.

clip_image007

2

Kliknite na „Startup“ karticu. To vam daje pregled svih instaliranih Startup programa na vašem računalu.

3

Označite kvačicom kućice pored aplikacija koje želite da se pokrenu pri pokretanju računala. Za programe koje ne želite da se pokreću, maknite oznaku sa kućice.

4

Kliknite „Apply“ i zatvorite konfiguracijski prozor. Popup (skočni) izbornik pitati će vas da li želite ponovno pokrenuti (restartati) računalo. Kliknite „Restart“ da ponovno pokrenete računalo i spremite promjene.

Preveo: Kowalski

(Ako imate slike za korak po korak, zahvalni smo ako ih pošaljete na akakoblog@gmail.com . Hvala)